vrijdag 31 maart 2017

Welmoed Sijtsma presenteert opening Koningsspelen live bij NOS Jeugdjournaal


Welmoed Sijtsma presenteert opening Koningsspelen live bij NOS Jeugdjournaal

Welmoed Sijtsma op 28 maart 2017 NOS Jeugdjournaal presentatrice avond nieuws Zapp NPO3 18.45 uur

Welmoed Sijtsma doet voor het NOS Jeugdjournaal op vrijdag 21 april live verslag van de opening van de Koningsspelen. Het is de vijfde editie van de Koningsspelen en bijna 1,2 miljoen kinderen doen eraan mee.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening weer een bezoek aan een basisschool.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden om 09.00 uur feestelijk verwelkomd op basisschool De Vijfmaster in Veghel en zullen daarna aanschuiven bij het ontbijt.

Rond 09.30 uur is de officiële opening. Na de opening gaat op scholen in het hele land de sportdag van start.

In de avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal is een verslag te zien van de gehele dag.

Opening Koningsspelen live bij NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal doet op vrijdag 21 april live verslag van de opening van de Koningsspelen. Het is de vijfde editie van de Koningsspelen en bijna 1,2 miljoen kinderen doen eraan mee.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening dit jaar een bezoek aan basisschool De Vijfmaster in Veghel.

Groot NOS talent Welmoed Sijtsma presenteert de tv-uitzending vanuit Veghel.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden om 09.00 uur feestelijk verwelkomd op basisschool de Vijfmaster en zullen daarna aanschuiven bij het ontbijt.

Rond 09.30 uur is de officiële opening, gepresenteerd door de drie zussen – en topsporters – Merel, Sanne en Tessel van Dongen. Het Kinderen voor Kinderen-koor verzorgt een warming-up op het lied ‘Okido’. Na de opening gaat op scholen in het hele land de sportdag van start.

In de avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal zie je een verslag van de gehele dag. De reguliere ochtenduitzending van 21 april komt te vervallen; er komt een overzicht van het laatste nieuws in NOS Jeugdjournaal Koningsspelen.

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen
Vrijdag 21 april 2017, 08.55 – 09.35 uur, NPO Zapp en Jeugdjournaal.nl
Presentatie: Welmoed Sijtsma

zaterdag 11 maart 2017

Welmoed Sijtsma met de Jeugdjournaalbus bij Jesse Klaver en Marianne Thieme


Welmoed Sijtsma met de Jeugdjournaalbus bij Jesse Klaver en Marianne Thieme

Welmoed Sijtsma op 7 maart 2017 NOS Jeugdjournaal bus presentatrice avond nieuws Zapp NPO3 18.45 uur Jesse Klaver GroenLinks Marianne Thieme Partij voor de Dieren Tweede Kamer verkiezingen

Welmoed ging met de Jeugdjournaalbus naar Den Haag om de leiders van de politieke partijen en hun plannen wat beter te leren kennen. In dit filmpje praat ze met Jesse Klaver van GroenLinks en Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

NOS Jeugdjournaal Verkiezingen op 11 maart 2017

Het NOS Jeugdjournaal organiseert in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een ‘politieke spelletjesavond’.

In de uitzending NOS Jeugdjournaal Verkiezingen vertellen de lijsttrekkers van de zes grotere partijen in de huidige Tweede Kamer over hun standpunten bij politieke onderwerpen, zoals het klimaat en het vluchtelingenbeleid.

Dit doen zij in de vorm van gezelschapsspellen, waaronder kwartetten. Tussen de spellen door beantwoorden de lijsttrekkers vragen van kinderen in de studio en spelen ze mee in een quiz.
 
Wie kan de kinderen in de studio het beste overtuigen van zijn standpunten? En hoe goed kennen de lijsttrekkers de leefwereld van kinderen? Alexander Pechtold, Emile Roemer, Geert Wilders, Lodewijk Asscher, Mark Rutte en Sybrand Buma gaan de strijd met elkaar aan.

De presentatie is in handen van Siham Raijoul en Joris Marseille.
 
In de reguliere uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal zijn verder vanaf 4 maart reportages van presentatrice Welmoed Sijtsma te zien met verschillende lijsttrekkers van partijen die niet meedoen aan de spelletjesavond.

Op Jeugdjournaal.nl en in de Jeugdjournaal-app komen in die week speciale Whatsapp-gesprekken met lijsttrekkers, waarin zij zich voorstellen en vertellen hoe zij zich met hun partij inzetten voor kinderen.
 
NOS Jeugdjournaal Verkiezingen, zaterdag 11 maart 2017, 19.00 - 19.55 uur, NPO Zapp.

De Jeugdjournaalbus bij de christelijke partijen

Welmoed Sijtsma ging met de Jeugdjournaalbus naar Den Haag om de leiders van de politieke partijen en hun plannen wat beter te leren kennen.

In dit filmpje praat ze met de leiders van de twee christelijke partijen: Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en Kees van der Staaij van de SGP.

Welmoed Sijtsma op 8 maart 2017 NOS Jeugdjournaal bus presentatrice avond nieuws Zapp NPO3 18.45 uur Kees van der Staaij SGP Gert-Jan Segers ChristenUnie Tweede Kamer verkiezingen

Op woensdag 15 maart kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. De NOS informeert de kiezers in extra tv- en radio-uitzendingen over de standpunten en plannen van de verschillende partijen en laat kiezers zelf aan het woord over de politiek.

Het eerste lijsttrekkersdebat is op 24 februari op NPO Radio 1. Op die datum start ook het speciale campagneblog op NOS.nl, met dagelijks campagnenieuws, reacties vanuit de politiek en 'de stand van het land', onder meer op basis van cijfers van het CBS.Nieuw is dat het 'NOS Jeugdjournaal' en 'Nieuwsuur' (NOS/NTR) geen debat organiseren, maar respectievelijk een 'politieke spelletjesavond' en een reeks thema-uitzendingen per politieke partij.

Vanaf 13 februari: 'Nieuwsuur' | 'Buiten het Binnenhof'
24 februari: 'Nieuws en Co' | 'NPO Radio 1 Lijsttrekkersdebat'

Vanaf 1 maart: 'Nieuwsuur' | thema-uitzendingen politieke partijen
11 maart: 'NOS Jeugdjournaal Verkiezingen'
14 maart: 'NOS Nederland Kiest | Het Debat'
15 maart: 'NOS Nederland Kiest | De Uitslagen'
16 maart: 'NOS Nederland Kiest | Het Vervolg'

'NOS Jeugdjournaal'
Het 'NOS Jeugdjournaal' organiseert op zaterdag 11 maart een 'politieke spelletjesavond'. De lijsttrekkers van de zes grotere partijen in de huidige Tweede Kamer beantwoorden, aan de hand van gezelschapsspellen, vragen over politieke onderwerpen. Van een woordspel tot kwartetten en een quiz.

'NOS Jeugdjournaal Verkiezingen'
Zaterdag 11 maart, 19.00-19.55 uur, NPO Zapp
Presentatie: Siham Raijoul en Joris Marseille

Uitslagenavond
De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zie je op woensdag 15 maart vanaf 20.30 uur. Rob Trip presenteert de tv-uitzending vanuit de studio in Hilversum, Dionne Stax brengt de uitslagen en Dominique van der Heyde geeft politieke duiding.

Ron Fresen laat vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. We peilen de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land.

Om 21.00 uur brengt de NOS de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. Op basis van dit representatieve onderzoek weten we dan in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd.

De definitieve uitslag wordt later die avond of nacht verwacht. Er wordt ook geschakeld naar Nieuwspoort, waar Mariëlle Tweebeeke met verschillende gasten de uitkomst van de verkiezingen bespreekt.

'NOS Nederland Kiest' | 'De Uitslagen'
Woensdag 15 maart, 20.30-±01.00 uur, NPO 1
Presentatie: Rob Trip en Dionne Stax

Betekenis van de uitslag
De dag na de verkiezingen onderzoeken we in een extra tv-uitzending wat deze uitslag voor Nederland betekent, wat de reacties zijn in de politiek en vooral ook hoe de kiezers over de uitslag denken. De presentatie is in handen van Annechien Steenhuizen.

'NOS Nederland Kiest' | 'Het Vervolg'
Donderdag 16 maart, 12.00-14.00 uur, NPO 1
Presentatie: Annechien Steenhuizen

De Jeugdjournaalbus bij Denk, VNL en 50Plus

Welmoed Sijtsma ging met de Jeugdjournaalbus naar Den Haag om de leiders van de politieke partijen en hun plannen wat beter te leren kennen. In dit filmpje praat ze met de leiders van Denk, VNL en 50Plus.

zondag 5 maart 2017

Jeugdjournaal presentatrice Welmoed Sijtsma: presenteren is niet eng, maar lekker


Jeugdjournaal presentatrice Welmoed Sijtsma: presenteren is niet eng, maar lekker

Welmoed Sijtsma op 3 maart 2017 NOS Jeugdjournaal presentatrice met avond nieuws op Zapp NPO3 om 18.45 uur, als alternative rockchick in leren broek.

Interview
 
Ze is blond, jong en spreekt vloeiend Fries. Vanaf september 2015 is Welmoed Sijtsma (24) het nieuwe gezicht van het NOS Jeugdjournaal.

Presentatrice van het Jeugdjournaal, een droom die uitkomt?

Welmoed Sijtsma: ,,Ja, fantastisch, bizar gewoon! Ik loop met mijn hoofd in de wolken. Dit is natuurlijk een droombaan.

En langzaam begint het nu door te dringen. Vorig jaar na mijn NOS-stage solliciteerde ik ook.
 
Ik dacht dat ik presenteren heel eng zou vinden, maar het voelt lekker. Toen werd Robbie Kammeijer gekozen en ook nu had ik geen idee hoe het zou uitpakken. Het kwam echt als een verrassing.''

Hoe vaak gaan we je op tv zien?

Welmoed Sijtsma: ,,Dat weet ik nog niet, het is nog zo vers. Naast het Jeugdjournaal presenteren, blijf ik ook redactiewerk doen.
 
En daar ben ik heel blij mee, want in zelf reportages maken, monteren en muziek kiezen, kan ik zo veel creativiteit kwijt. Alleen presenteren zou ik niet willen.''

Wat is er zo leuk aan werken met en voor kinderen?
 
Welmoed Sijtsma: ,,Bij nieuws gericht op kinderen moet je elke dag bedenken hóe je het brengt, zodat ze het begrijpen, ervan leren maar 's nachts ook nog kunnen slapen.
 
Zat ik zelf nog maar op de basisschool, denk ik soms. Kinderen zijn kritisch, open en denken van alles al te weten. Je moet je in ze kunnen verplaatsen.
 
Dus de ene dag heb je het over de crisis in Griekenland en de andere dag ben je bij het WK rotsduiken.''

Geef je ook iets op voor deze baan?
 
Welmoed Sijtsma: ,,Ik ga stoppen bij Omrop Fryslân, waar ik het fantastisch vond om de provincie in te trekken, met boeren te praten en reportages in het Fries te maken.
 
Ik kom natuurlijk met mijn laarzen uit het weiland. En ik zou in november met een vriendin 8 weken rondreizen in een truck van Kenia naar Zuid-Afrika, wat niet doorgaat.
 
Maar een reis komt wel. Deze baan is een kans die ik natuurlijk grijp.''

Hoe is het om straks misschien herkend te worden?
 
Welmoed Sijtsma: ,,Leuk als kinderen me herkennen. Bij volwassenen zal het wel meevallen, omdat ze niet de doelgroep zijn.
 
En ik hoop natuurlijk dat ik weg kan blijven als grappig of blunderend item in De TV Draait Door.''